molitvoslovm

Саопштење Породичног сабора поводом привођења мајке шесторо деце

Објављено 28 фебруар 2019
PORODICNI SABORСАОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ САВЕЗА УДРУЖЕЊА „ПОРОДИЧНИ САБОР“

Поштовани читаоци, преносимо саопштење за јавност савеза удружења "Породични сабор", поводом привођења мајке шесторо деце... "Апелујемо на државне органе да се укине ова срамна пресуда, да се мајка што пре врати својој деци и да држава системски реши ово питање на једини нормалан начин - слободом избора, као и гаранцијом безбедности вакцина (најбоље производњом сопствених) и одговорношћу за нежељене последице, а никако репресијом над забринутим родитељима, који су и пред Богом и пред законом дужни да брину о добробити своје деце."

БЕОГРАД, 28/15.2.19.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ САВЕЗА УДРУЖЕЊА „ПОРОДИЧНИ САБОР“

Савез удружења "Породични сабор" одлучно осуђује хапшење мајке шесторо деце због противљења вакцинацији њене деце!

Ми не улазимо у питање оправданости вакцинације, али указујемо да постоје оправдана страховања родитеља по питању квалитета вакцина која се дају деци у Србији. Такође, став државе да је састав иностраних вакцина „државна тајна“ још више појачава подозрење, и страхове родитеља чини оправданим. Држава нема право да уводи обавезну вакцинацију нечим што је тајна за јавност јер устав и закони гарантују човеку да може да одбије медицинску интервенцију за коју сумња да ће му шкодити. Штавише, ако дође до неких штетних последица, у нашој држави за то нико не сноси одговорност! У САД, држава годишње исплаћује милијарде долара одштете деци оштећеној вакцинама, што указује да оштећења као последице вакцинације и те како постоје.

Треба истаћи и да најразвијеније земље Запада (Немачка, Велика Британија, Италија, Холандија итд.) немају обавезну вакцинацију деце уколико то не желе родитељи, што још једном истиче чудовишност репресије против родитеља који се противе вакцинацији. Вакцинацију неким од тих вакцина је забранила и тако високотехнолошки развијена држава као што је Јапан, а у Италији се, на основу најновијих истраживања, очекује доношење исте одлуке, што указује да страховања родитеља у Србији нису неоправдана.

Устав државе Србије гарантује родитељима право да брину о својој деци и забринутост по питању штетности вакцина иностраног произвођача је потпуно легитимна, будући да више немамо своју производњу вакцина! Због тога сматрамо да је ово још један удар на породицу.

"Породични сабор" је познат као аполитично удружење и овде се ради о принципијелном питању заштите породице и породичних вредности.

ПОРОДИЧНИ САБОР

Извор: ФБ Породични Сабор